Gokkast variantie


Wanneer je op een gokkast gaat spelen, dan heb je wellicht bepaalde verwachtingen ten aanzien van het aantal winnende combinaties dat je mag verwachten. Wil je hier echt meer over weten en er daadwerkelijk van op aan kunnen dat het spel aan jouw verwachtingen voldoet, dan doe je er goed aan de variantie van een gokkast te achterhalen.  De variantie van een gokkast geeft aan hoe groot de kans is dat er regelmatig prijzen vallen en zegt ook iets over de hoogte van de bedragen die bij dergelijke winnende combinaties verwacht mogen worden. Des te hoger de variantie, des te vaker je prijzen mag verwachten en des te kleiner de winsten zullen zijn die bij een winnende combinatie gegevens worden.  In feite mag je de variantie zien als een factor die mede bepaald hoe vaak en hoeveel een spel zal uitbetalen. Variantie toont hoe groot de kans is dat je op korte termijn kunt winnen en door de variantie te kennen, kun je betere keuzes maken en een gokkast kiezen die aansluit op je verwachtingen.

Gokkasten met een hoge variantie

Gokkasten met een hoge variantie zullen heel vaak winnende combinaties op het speelveld toveren. De bedragen die met deze winsten gemoeid zijn, zullen echter niet zo heel hoog zijn. Bij een gokkast met een hoge variantie duurt het vaak lang voordat er een winnende combinatie op het speelveld valt waaraan echt een heel groot winstbedrag is gekoppeld. In de praktijk betekent dit dat gokkasten met een hoge variantie heel erg geschikt zijn voor spelers met een relatief klein speeltegoed. Doordat er regelmatig prijzen vallen, zal het speeltegoed namelijk redelijk op peil blijven, iets dat bij gokkasten met een lage variantie niet het geval zal zijn.

Gokkasten met een lage variantie

Een gokkast met een lage variantie zal veel minder winnende combinaties geven dan een gokkast of videoslot met een hoge variantie. De bedragen die men echter per winnende combinatie zal ontvangen, liggen veel hoger dan bij gokkasten met een hoge variantie. Anders gezegd: gokkasten met een hoge variantie geven meer prijzen, maar lagere winsten, terwijl gokkasten met een hoge variantie ook veel hogere winsten geven. Je zult er echter wel langer op moeten wachten. Dit maakt dat gokkasten met een lage variantie met name geschikt zijn voor spelers met een flinke bankroll. Ze zullen namelijk lang moeten wachten op winnende combinaties en wanneer een speler een kleine bankroll heeft, loopt men het risico dat het speelgeld te opraakt. Spelers die graag op spellen met een lage variantie spelen, beschikken doorgaans ook over voldoende budget om heel lang door te kunnen spelen.

Gokkasten met een gemiddelde variantie

Een gokkast met een gemiddelde variantie is eigenlijk de beste keuze wanneer het aankomt op het spelen van videoslots en gokkasten. Je krijgt regelmatig winnende combinaties en daar zitten dan zo nu en dan best hoge winstbedragen tussen. Die zijn dan niet zo hoog als bij gokkasten met een lage variantie, maar voldoende om met wat geluk, langzaam je bankroll te vergroten. Gokkasten en videoslots met een gemiddelde variantie zijn eigenlijk ideaal voor elk soort speler, ongeacht of men nu speelt met een kleine of grote bankroll.

De juiste gokkast vinden

Helaas wordt de variantie, in tegenstelling tot het Return To Player percentage door spelontwikkelaars niet vrijgegeven. Gelukkig zijn deze gegevens echter wel te vinden op allerlei websites die informatie verzamelen over vrijwel elke gokkast of videoslot die er bestaat. Deze informatie komt van spelers die deze spellen spelen en daar kun je dus absoluut op vertrouwen. Ben je liefhebber van het spelen op gokkasten en videoslots, controleer dan altijd even de variantie van een spel, voordat je gaat spelen.